zaterdag 19 januari 2008

Drie karateka's door naar de finaledag!

Drie karateka's zijn vandaag de eerste twee rondes doorgekomen en gaan door naar de derde ronde - en hopelijk meer - morgen. Zwaargewicht Klaas Jansen streed mentaal en fysiek sterk in twee zware partijen met beide keren een verlenging en won tweemaal. Lichtgewicht Johannes de Boer had in de eerste ronde een bye en dwong in ronde twee met snoeiharde beenvegen Prashanta Das uit India binnen twee minuten tot opgave! Lichtgewicht Peter Smit was de grootste geluksvogel van de dag. Hij had in de eerste ronde al een bye en zijn tegenstander in de tweede ronde kwam niet opdagen!

De grote favorieten Mark Potma en Wijtze Mink (respectievelijk dit jaar winnaar Waterpoort Cup en Shanghai) liggen er helaas uit... Mark al in de eerste ronde. Hijzelf en sensei Frank vonden een gelijkspel terecht - en dus een verlenging en meer kans tegen de Japanner Yuuyuu Katima - maar de scheidsrechters vonden van niet: drie scheidsrechters voor, twee onbeslist. Het huilen stond Mark echt nader dan het lachen, maar hij hield zich groot. "Ik moet de andere jongens er nu doorheen helpen, maar ik had zó graag gewonnen..."

Wijtze Mink won zijn eerste ronde overtuigend en ging er in een partij van zeer hoog niveau tegen de net iets betere Australiër Judd Reid vanaf. Écht balen. "Over vier jaar veeg ik de hele boel hier bij elkaar", belooft Wijtze.

Verder verloren Timo Meester (in de tweede ronde, eerste ronde een bye, hij wist er wel een verlenging uit te slepen tegen Yousuke Washimi), zwaargewicht Gert-Jan Pels (in de eerste ronde kwam hij niet op dreef tegen de Rus Klopov) en middengewicht Sinisa Cosic kwam helaas ook niet los tegen de Venezolaan Pablo Muller. Zijn benen blokkeerden vanwege de spanning, de Venezolaan kwam beter in zijn ritme: 5-0. "Maar ik ben al lang blij dat ik hier heb gestaan, meedoen aan een WK was mijn grote droom", aldus Sinisa.

Klik hier voor het fotoverslag en kijk morgen weer! Dan belooft uw verslaggever iets eerder te zijn! Uz!

P.S. Kijk voor de resultaten van de andere drie Nederlanders op dit weblog.

1 opmerking:

Carine Manderfeld zei

Méér dan een grote big hug voor Mark, Wijtze, Senisa, Timo en Gert-Jan!!!
Klaas, Johannes en Peter gefeliciteerd mannen, ook een big hug voor jullie natuurlijk! Op naar moggel!!! Vol verwachting klopt ons hart!!!

Nu we toch aan het uitdelen zijn: ook de begeleiders/begelijders ;-) natuurlijk een big hug!

We blijven jullie op de voet volgen!
xxx alle Manderfeldjes.