woensdag 16 januari 2008

We zijn er!
Wij zijn met zijn veertienen (acht karateka’s en zes begeleiders) woensdag veilig geland om 22.50 uur plaatselijke tijd (14.50 uur Nederlandse tijd), op Naha airport, in zuidelijk Japan. Dinsdag zijn we iets na 16.00 uur uit Sneek vertrokken. Vannacht hier in Naha na het inchecken in het hotel nog even een rondje door de stad gelopen en een hapje gegeten, voor de meesten was het nog te vroeg om te slapen, vanwege het tijdsverschil en vanwege het lange stilzitten in de twee vliegtuigen (Amsterdam-Tokyo Narita Airport en Tokyo Haneda Airport-Naha Airport) en de bus tussen deze twee (van vele) vliegvelden in Tokyo.

Het was warm in de vliegtuigen en dat maakte het lastig om te slapen, alhoewel dat per persoon verschilde. Gelukkig waren er genoeg videofilms te bekijken (15) warbij je ook nog eens op z’n Tomtoms met prachtige computerbeelden en vluchtgegevens kon zien hoe de vlucht vorderde en waar we vlogen. Verder valt er niet zoveel te vertellen. Iedereen is nog altijd gezond, geen rare blessures met mensen die zich verstappen of iets dergelijks, iedereen staat er goed voor.

Op Schiphol sloten de Zweedse karateka Kittisak Timee en zijn begeleiders Richard Weber en Robert Wiklund zich bij ons aan, samen met de Deense sensei Rauno Kuby. Dat zorgde voor leuke gesprekken onderweg.

Shihan Shigeru Tabata, general director van de All Japan Kyokushin Union zorgde voor een warm onthaal op het vliegveld van Naha. Hij kon niet mee met ons naar het hotel want hij moest nog wachten op teams die met het állerlaatste vliegtuig van deze avond aankwamen. Vera Shichinohe - de echtgenote van World Cup organisator Shihan Yasuhiro Shichinohe - zorgde voor een perfecte taxirit naar het hotel en zorgde er ook voor dat de Japanse hoteldames hun informatie aan de Nederlandse gasten konden uitleggen. Handig zo’n Vlaamse en dus Nederlands sprekende tolk! (hoewel de meeste Japanners uitstekend Engels spreken en bovendien bijzonder hulpvaardig zijn).

In totaal doen er karateka’s uit veertig landen aan dit WK mee. De karateka’s gaan morgen rusten, vrijdag volgt ’s ochtends een karateseminar door Shihan Daigo Oishi en ’s middags onder andere de weging van de deelnemers.

Zaterdag gaan de wedstrijden van start! Morgen komen we sowieso met een update over hoe de dag verlopen is en wellicht ook met info over het deelnemersveld. In elk geval informatie over de F en F’ers. Tot dan!

Geen opmerkingen: