zondag 20 januari 2008

De foto's van de finaledag!


Hier het beloofde foto-overzicht van de finaledag van het wereldkampioenschap van de Kyokushin Union in Naha City Japan, de geboortestreek van het karate c.q. oprichter Oyama. Heilige grond. Daar streden dit weekend maar liefst acht Snekers en op de finaledag waren er nog drie over.

Klik hier voor het fotoverslag met bijschriften die uitleggen wat er gebeurt. De verhalen van de deelnemers verschijnen vanaf vandaag in de Leeuwarder Courant en later in de week ook in de lokale kranten van Sneek en Joure en omgeving. Dus let op uw brievenbus! Hier gaat overigens het weblog ook gewoon verder want we blijven tot en met donderdag sight-seeing en landen vrijdagavond weer op Schiphol. Tot ziens, oant sjen!

En om aan te geven hoe bijzonder de prestaties eigenlijk zijn: Nog nooit bereikten zoveel Friezen zo'n hoge klassering. Het is pas sinds 1999 dat er een Fries meedoet aan een WK Karate. Ditmaal deden er maar liefst acht mee.

In 1999 debuteerde Mark Potma (nu 37), hij haalde de derde ronde (toen laatste 32) en vier jaar later finishte hij bij de laatste 64. Nu moest hij bij zijn laatste WK helaas na de eerste ronde al een tegenstander feliciteren.

3 opmerkingen:

Syds zei

Hallo allemaal,

superleuk om alle foto's te zien. Er stond ook een aardig stukje in de Leeuwarder Courant vandaag, goede reclame. Douwe en ik hebben net lekker getraind in Leeuwarden. Alles ging prima met de jeugd. Nog een leuke tijd toegewenst in Japan.

Groeten, Syds.

fokje zei

hallo allemaal

supper leuk om jullie te volgen...
nu nog een mooie tijd gewenst in japan.
jullie zijn ver weg,maar zo toch wel dichtbij
groetjes fokje osh

- Dennisu - zei

Osu, leuk om te zien dat er meer kyokushinkai liefhebbers zijn.

Dennissan
www.theemptyhnad.blogspot.com